123


qw

23-12-2011 «Οι απελπισμένοι» στο θέατρο Αριστοτέλειον




Ενα «πάντρεμα» μουσικής κωμωδίας και επιθεώρησης αποτελεί η παράσταση του Γιώργου Βάλαρη που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο θέατρο «Αριστοτέλειον» (τηλ. 2310/ 262.051). «Οι απελπισμένοι» παρουσιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα και τώρα έρχονται με νέα διανομή στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παραμείνουν τις ημέρες των εορτών.

«Η παράσταση περιέχει στοιχεία κοινωνικής – θα λέγαμε – επιθεώρησης περισσότερο παρά πολιτικής, αλλά είναι γεμάτη αισιοδοξία, καθώς πιστεύουμε ότι το κοινό σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη να διασκεδάσει και να φύγει από το θέατρο με χαμόγελο», τόνισε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, Γ. Βάλαρης. Τη χαρά τους και συγκίνηση για την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν τόσο ο Τάσος Παλαντζίδης όσο και η Βίλμα Τσακίρη, οι οποίοι έχουν εργαστεί στην πόλη στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Ο γνωστός κωμικός, αναφερόμενος στην παράσταση, την περιέγραψε ως μια επιθεώρηση, η οποία ξεφεύγει από την κλασική φόρμα που έχουμε συνηθίσει και περιλαμβάνει στοιχεία κωμωδίας καταστάσεων, ενώ χαρακτήρισε τον Γιώργο Βάλαρη ως πολυτάλαντο. Από την πλευρά της, η κ. Τσακίρη υπογράμμισε με χιούμορ το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που της επιφύλασσε ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν ότι έπρεπε να υποδυθεί τη μητέρα του…Τρύφωνα Σαμαρά!
Οι απελπισμένοι του έργου είναι Νεοέλληνες της διπλανής πόρτας που αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους φεύγοντας για την Αμερική. Η μοίρα, όμως, τους επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς το αεροπλάνο πέφτει σε ένα τροπικό νησί του Ατλαντικού. Εκεί κάπου στα βάθη της ζούγκλας, μακριά από τον πολιτισμό, οι ήρωες δοκιμάζονται, λένε τον πόνο τους, κλαίνε, γελάνε, σκέφτονται, μετανιώνουν, λες και ψυχαναλύονται στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή και τέλος λυτρωμένοι αποφασίζουν να ζήσουν τη δική τους ουτοπία…
Το καστ ακόμη περιλαμβάνει τους Νικολέττα Καρρά, Πατρίτσια Περιστέρη – Μίλικ, Τρύφωνα Σαμαρά, Ελένη Καρακάση και Μάνο Πίντζη.
Παραστάσεις δίνονται σήμερα, στις 20.00, αύριο στις 21.15, Χριστούγεννα και δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων στις 18.15 και 21.15, ενώ το θέατρο αργεί την παραμονή των Χριστουγέννων. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ, 18 ευρώ κοστίζει το φοιτητικό – μαθητικό, καθώς και το εισιτήριο των λαϊκών την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις 20.00.