123


qw

4 εκατ. λαμπιόνια φωτίζουν τη ΔΕΘ

Επί τριάντα ημέρες, το μεγαλύτερο και ωραιότερο χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ελλάδα, ίσως και στα Βαλκάνια, εν μέσω βαθιάς οικονομικής ύφεσης, με τα 4 εκατομμύρια λαμπιόνια του, θα προσφέρει χαρά, ανεμελιά και διασκέδαση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά και των γειτονικών νομών και των χωρών. Η διοίκηση του ενιαίου εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ - Helexpo εγκαινιάζει σήμερα και επισήμως τον «Αστερόκοσμο», που άνοιξε χτες τις πύλες του, με στόχο, αφενός, την ενίσχυση των δεσμών της Εκθεσης με τους πολίτες, αφετέρου, την καθιέρωση της πόλης στη συνείδηση των επισκεπτών ως ελκυστικού χριστουγεννιάτικου τουριστικού προορισμού.


Με μια πρόταση γιορτινής ατμόσφαιρας, χαράς και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους και με το σλόγκαν «Ολα μέσα!», η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo, υπολογίζει να προσελκύσει σ' αυτήν τη χριστουγεννιάτικη πολιτεία, που θα είναι απλωμένη σε τρία περίπτερα, περί τους 100.000 επισκέπτες.
Βασική της επιδίωξη είναι να επιστρέψει η πόλη στην Εκθεση, κάτι που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσο Τζήκα, «το προσπαθήσαμε στην 78η ΔΕΘ και το πετύχαμε», όπου μέσα σε εννεά ημέρες πέρασε 185.000 κόσμος.
Ο «Αστερόκοσμος», ο οποίος σηματοδοτεί ένα γεγονός που μπορεί να γίνει χριστουγεννιάτικη ατραξιόν για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελεί επένδυση της τάξης των 300.000 ευρώ, η οποία, όπως δήλωσε ο κ. Τζήκας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη, «είναι μια προσέγγιση εξόδων - εσόδων η οποία θα αποσβεστεί και είναι κερδοφόρα για την ΔΕΘ – Helexpo».
Επιπροσθέτως, ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του εκθεσιακού κέντρου Helepxo στο Μαρούσι, στην Αθήνα, για το οποίο στόχος είναι να καλύψει το κενό στα συνεδριακά και εκθεσιακά δρώμενα της πρωτεύουσας.
«Ενα αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο πρότζεκτ με την ονομασία ''Ονειρο Χριστουγέννων'' διοργανώνουμε και στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργήσει από τις 11 Δεκεμβρίου ώς τις 6 Ιανουαρίου», επισήμανε ο κ. Τζήκας, προσθέτοντας ότι, μεταξύ άλλων, θα μοιραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ευχόδεντρα με φιλανθρωπικό σκοπό
Με ενιαίο εισιτήριο τα 6 ευρώ και δωρεάν πάρκινγκ, ο φετινός «Αστερόκοσμος» θα «ταξιδέψει» τους επισκέπτες στη μαγεία των Χριστουγέννων. «Θέλουμε να δώσουμε ποιότητα», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναλύοντας τις ποικίλες δράσεις του «Αστερόκοσμου».
Το Χωριό του Αϊ-Βασίλη, η βιωματική φάτνη, τα παγοδρόμια, συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ. και το καρουζέλ, τα ακροβατικά σόου, οι ξυλοπόδαροι και ο παραδοσιακός καραγκιοζοπαίκτης, η Παγωμένη Πολιτεία, οι κόκκινοι ελέφαντες, η διηγηματική απεικόνιση -από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Γέννηση του Θείου Βρέφους- με κούκλες σε διαστάσεις ανθρώπινου μεγέθους ντυμένες με ιστορικά, θεατρικά κουστούμια, τα παιδικά δημιουργικά εργαστήρια, τα 15 σπιτάκια με χριστουγεννιάτικα καλούδια είναι μόνο μερικά από τα φετινά δρώμενα που θα διαδραματιστούν στα περίπτερα 13, 14 και 15.
Οσο για τα Ευχόδεντρα της Αγάπης, πρόκειται για ένα δάσος όπου οι επισκέπτες θα ψηφίζουν το καλύτερο ευχόδεντρο, παίρνοντας παράλληλα μέρος στην κλήρωση για δώρα.
«Τα Ευχόδεντρα της Αγάπης θα μπορούν να τα ''υιοθετήσουν'' εταιρίες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης στον κόσμο», αναφέρει ο κ. Ποζρικίδης, καλώντας εταιρίες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν, και μάλιστα θα μπορούν να υποδείξουν εκείνες τα ιδρύματα στα οποία επιθυμούν να κατευθυνθούν τα έσοδα από την «υιοθέτηση» του κάθε δέντρου.
«Ολα μέσα!» με 6 ευρώ
Αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo όρισε την τιμή του εισιτηρίου για το μαγικό κόσμο του «Αστερόκοσμου» στα 6 ευρώ, το οποίο καλύπτει όλα τα παιχνίδια, τα παγοδρόμια και τα θεάματα, παρέχοντας επιπλέον δωρεάν πάρκινγκ.
Η είσοδος για τα παιδιά με ύψος μέχρι 1 μέτρο (κάτι που θα διαπιστώνει ένα... ξωτικό στις πύλες της Εκθεσης) είναι δωρεάν, ενώ για ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, συλλόγους) το εισιτήριο είναι 4 ευρώ/άτομο.
Επιπλέον, ένα τρενάκι ξεκινάει από την πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου μέσα από ένα δάσος με φωτορυθμικές παραστάσεις, τρεχούμενα νερά και ελέφαντες, περνάει την πύλη και φτάνει στον «Αστερόκοσμο».
Οι ώρες λειτουργίας του «Αστερόκοσμου» είναι καθημερινά 17.00 - 23.00 (έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου) και 11.00 - 23.00 τα Σαββατοκύριακα. Από τις 21 Δεκεμβρίου 2013 ώς τις 6 Ιανουαρίου 2014, καθημερινά 11.00 - 23.00.
Να σημειώσουμε ότι η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του «Αστερόκοσμου» θα γίνει απόψε, στις 19.30, από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.