123


qw

Η τέχνη του... ποδηλάτου

Εξήντα καλλιτέχνες εμπνέονται από το ποδήλατο για... το ποδήλατο. Το ποδήλατο, από μέσο μεταφοράς με την πιο ραγδαία διάδοση στην εποχή μας, γίνεται και αντικείμενο καλλιτεχνικής έμπνευσης.
Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζεται η έκθεση πόστερ «bikeart», καθώς και μία σειρά παράλληλων δράσεων που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, σε συνεργασία με την UrbanAct και την Bikeart.gr.

Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί έως τις 24 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης «Εθν. Αμύνης 9α», περιλαμβάνει έργα που έχουν ως κεντρικό θέμα το ποδήλατο, το οποίο προσεγγίζει κάθε καλλιτέχνης μέσα από τη δική του εικαστική ματιά και καλλιτεχνική αντίληψη. Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως επισημαίνει η ομάδα Urbanact, είναι «η παρέμβαση - επαναχρησιμοποίηση των δημόσιων χώρων και η δημιουργία αφορμών για συμμετοχή της νεολαίας και διεκδίκηση μιας πιο όμορφης πόλης με συμμετοχικούς πολίτες». Στο χώρο της έκθεσης θα γίνονται ομιλίες - συζητήσεις από εκπροσώπους ποδηλατικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και ιδιωτών σε μαθητές. Επίσης, θα φιλοξενούνται βιντεοπροβολές, έκθεση ποδηλατικών βιβλίων και περιοδικών, καθώς και συμμετοχικές δράσεις, ενώ τους επισκέπτες θα περιμένουν και πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα με την κεντρική έκθεση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα υλοποιήσουν μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με θεματική το ποδήλατο.