123


qw

6 Ιουλίου-Αιτήσεις για Συμπαραστάτη του Δημότη




Εως τις 6 Ιουλίου μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να αναδειχτούν Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα θεσμό που εισήχθη στους δήμους της χώρας με τον «Καλλικράτη», αλλά τον οποίο πολλοί λίγοι δήμοι πανελλαδικά κατάφεραν να εγκαταστήσουν αφού για την εκλογή του απαιτούνταν -και εξακολουθεί να απαιτείται- ενισχυμένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη προσπάθεια που είχε γίνει πέρυσι το Μάρτιο είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αφού κανένας από τους οκτώ υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος (δηλαδή 33 ψήφους) για την ανάδειξή του στη θέση αυτή. Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις του Κ. Γκιουλέκα και του Σ. Ζαριανόπουλου.
«Επαναφέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ήδη δεχόμαστε αιτήσεις», τονίζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. «Θεωρώ ότι είναι θεσμική κατάκτηση για το δήμο της Θεσσαλονίκης να εγκατασταθεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Υπάρχει η απαιτούμενη ωριμότητα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο στο οποίο θα συμπέσει η αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται από το νόμο, προκειμένου ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με κύρος, ικανότητες και χωρίς κομματική ταμπέλα να αναλάβει το ρόλο αυτό», τονίζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έγιναν αρκετά τηλεφωνήματα στο γραφείο του από δημότες που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τα προσόντα που απαιτούνται για την έμμισθη αυτή θέση.