123


qw

Την 1η Ιανουαρίου 2014 η Θεσσαλονίκη θα αναλάβει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και θα παρουσιάσει

Το 2011, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας της πόλης υπέβαλε, μέσα σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, αίτηση για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, η έντονη εμπλοκή των νέων και η πρόταση ενός προγράμματος δράσεων από τους ίδιους τους νέους της πόλης, μας έδωσαν τον τίτλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Την 1η Ιανουαρίου 2014 η Θεσσαλονίκη θα αναλάβει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και θα παρουσιάσει στο κοινό:
Διεθνείς εκδηλώσεις με σειρά από συνέδρια, σεμινάρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια, παρουσιάσεις και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα και φορείς που ασχολούνται με τα θέματα νεολαίας στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Σειρά δράσεων σε τοπικό επίπεδο που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν το νεανικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης, να αναδείξουν ταλέντα σε μια σειρά από θεματικές προτεραιότητες και να δημιουργήσουν δομές και θεσμούς διαβούλευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους νέους της πόλης.
Το πρόγραμμα του 2014 θέτει ως στόχους, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως δημοφιλή προορισμού νεολαίας στην Ευρώπη, τη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης και ανάδειξης των νέων της πόλης και νεανικών θεσμών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και τη μελέτη και εφαρμογή καλών πρακτικών υλοποίησης τοπικής πολιτικής για τη νεολαία.
Κατεβάστε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖♖