123


qw

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται ο διαγωνισμός FIRST LEGO LEAGUE

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται στη χώρα μας ο διαγωνισμός FIRST LEGO LEAGUE, που αποτελεί μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών.Το FLL ή αλλιώς First Lego League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. 


Οι εγγραφές του διαγωνισμού FIRST LEGO League Greece έχουν αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να εγγραφούν online στοfirstlegoleague.gr.

Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. 

Τέλος, σημειώνουμε ότι ο τελικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ, στις 8 & 9 Μαρτίου 2014 με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων.