123


qw

18 Φεβρουάριου pre and postnatal fitness workshop: human mama


pre and postnatal fitness workshop: human mama 


Human Mama
a complete course for exercise during pregnancy and lactation

Με δεδομένα τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στην κύηση και τη λοχεία, ο αριθμός των γυναικών που συνεχίζουν ή ξεκινάνε την άσκηση στις περιόδους αυτές, ολοένα και αυξάνεται. Όμως, ο personal trainer ή ο fitness instructor που θα αναλάβει την άσκηση εγκύων ή λεχωΐδων γυναικών, έχει υψηλό βαθμό ευθύνης. Απαιτούνται πολύ εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους που θα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία της γυναίκας, του εμβρύου ή του βρέφους.

Στο Human Mama εκπαιδεύεσαι σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα άσκησης για εγκυμονούσες και λεχωΐδες, των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Δημιουργήθηκαν μετά από μακροχρόνια επιστημονική έρευνα και μελέτη τόσο σε θεωρητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο. Η Ορθοσωμική γυμναστική, η Yoga, οι μέθοδοι Pilates, Coremat, Kegel και Nia Dance, καθώς και επιλεγμένα ήδη χορού τροποποιούνται, προσαρμόζονται και συνδυάζονται αρμονικά με σκοπό την ενίσχυση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας της νέας μητέρας και φυσικά την εξασφάλιση της υγείας του εμβρύου. Ο ευκολότερος τοκετός, η ταχύτερη επάνοδος στο προ της κύησης σωματικό βάρος, η ανακούφιση από τους πόνους που προκαλούν οι αλλαγές της σπονδυλικής στήλης στην πλάτη και στην οσφυϊκή μοίρα καθώς και η βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης της εγκυμονούσας ή της λεχωΐδας αποτελούν μερικά μόνο από τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή των γυναικών στα προγράμματα αυτά.

Το Human Mama είναι μια σειρά σεμιναρίων-workshops τα οποία εξασφαλίζουν πλήρη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όσους θέλουν να εξειδικευθούν στην άσκηση κατά την κύηση και τη λοχεία. Οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας των σεμιναρίων, θα είναι σε θέση να αναλάβουν την οργάνωση και εκτέλεση προγραμμάτων άσκησης για εγκυμονούσες και λεχωΐδες.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε τελειόφοιτους φυσικής αγωγής, personal trainers, fitness instructors, φυσιοθεραπευτές ή μαίες αλλά και σε όσους έχουν γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε δυο αυτοτελή μέρη (Levels):

Human Mama Level:1
Prenatal Fitness Specialist | διάρκεια 30 ώρες (3 σαββατοκύριακα)
Το σεμινάριο αυτό έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης για εγκυμονούσες και περιλαμβάνει:

1. Θεωρητική κατάρτιση
Μεταβολές στην ανατομία και φυσιολογία του γυναικείου σώματος κατά την κύηση. Ενδείξεις και αντενδείξεις άσκησης. Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι της άσκησης για την εγκυμονούσα και το έμβρυο. Διατροφικές συμβουλές. Ανάλυση και τρόπος λήψης ιατρικού ιστορικού (Prenatal Health Profile)

2. Προπονητική εκπαίδευση και εξάσκηση
Ανάλυση της δομής ομαδικών ή personal training προγραμμάτων άσκησης. Καθορισμός όλων των παραγόντων άσκησης και οδηγίες εφαρμογής τους. Επιλογή και τροποποίηση ασκήσεων από τις μεθόδους Yoga, Pilates, Coremat, Nia Dance, Cubbick και Ορθοσωμική γυμναστική με στόχο την ασφαλή και ωφέλιμη εκγύμναση των εγκύων.

3. Τεχνικές ανακούφισης από μυϊκούς πόνους και διευκόλυνσης τοκετού.

4. Οδηγίες-προϋποθέσεις για την επιτυχημένη προώθηση και λειτουργία τμημάτων άσκησης για εγκυμονούσες.

5. Εξετάσεις πιστοποίησης


Human Mama Level:2
Postnatal Fitness Specialist | διάρκεια 12 ώρες (1 σαββατοκύριακο)
Το σεμινάριο αυτό έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων άσκησης για γυναίκες που διανύουν τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό και περιλαμβάνει:

1. Θεωρητική κατάρτιση
Μεταβολές στην ανατομία, φυσιολογία και ψυχολογία της γυναίκας κατά την λοχεία. Ενδείξεις και αντενδείξεις άσκησης. Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι της άσκησης για την γυναίκα, τον θηλασμό και το βρέφος. Διατροφικές συμβουλές.

2. Προπονητική εκπαίδευση και εξάσκηση
Ανάλυση της δομής ομαδικών ή personal training προγραμμάτων άσκησης. Καθορισμός των παραγόντων άσκησης και οδηγίες εφαρμογής τους με στόχο την ωφέλιμη εκγύμναση των γυναικών και την απρόσκοπτη συνέχιση του θηλασμού. Μέθοδοι επαναφοράς του σώματος στην προ της κύησης κατάσταση. Μέθοδοι ενδυνάμωσης του σώματος από τις μυϊκές ανισορροπίες που προκαλεί η συνεχής φροντίδα του βρέφους αλλά και η στάση σώματος κατά τον θηλασμό.

3. Τεχνικές ανακούφισης από μυϊκούς πόνους.

4. Εξετάσεις πιστοποίησης


Επιπλέον παροχές για τους συμμετέχοντες:
• Αναλυτικές σημειώσεις
• Πιστοποιητικά εξειδίκευσης Pre and Postnatal Fitness Specialist Certifications
• Ιατρικό Ιστορικό (Prenatal Health Profile)
• Δίμηνη πρακτική εφαρμογή σε τμήματα εγκύων (προαιρετικά)

Οι απόφοιτοι του σεμιναρίου θα έχουν επιστημονική στήριξη στη δημιουργία τμημάτων άσκησης για εγκυμονούσες ή λεχωΐδες.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε Level: 8 άτομα

Ημερομηνίες διεξαγωγής και κόστος συμμετοχής:

Human Mama Level:1
18-19 Φεβρουαρίου & 3-4 Μαρτίου & 17-18 Μαρτίου 2012
€ 1.000

Human Mama Level:2
5-6 Μαΐου 2012
€ 400

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίων:
human intelligent body treatment studio, Τσιμισκή 61, 6ος όροφος, Θεσσαλονίκη


Υπεύθυνη σεμιναρίων και εισηγήτρια:
Σία Ζουρλαδάνη
PhD, MSc, στην άσκηση κατά την κύηση και λοχεία

Ιατρική υποστήριξη και εισηγήτρια:
Κατερίνα Μουστάκα
Ιατρός, Δόκτωρ Χειροπρακτικής


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα 2310 234 230, 69 73 73 53 35 ή στο siazourladani@gmail.com


Στα παραπάνω αναγραφόμενα κόστη δεν συμπεριλαμβάνεται ο φπα καθώς και ότι δεν αναφέρεται στην περιγραφή.
human . intelligent body treatment studio, tsimiski 61, 546 23, Thessalonike, Greece


Facebook