123


qw

28 και 29 Φεβρουαρίου Fringe Festival στη Θεσσαλονίκη



Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις στο φετινό Festival Fringe του Εδιμβούργου, η ομάδα Action Hero έρχεται στη Θεσσαλονίκη με δύο διαφορετικές παραστάσεις (A Western και Watch Me Fall) που θα παρουσιαστούν στο GaiAlive και στο Principal Club Theater (στο Μύλο) στις 28 και 29 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.
Οι Action Hero είναι προϊόν της σύμπραξης της Gemma Paintin και του James Stenhouse, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Bristol, όπου δημιουργούν performances από το 2005. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι Action Hero έχουν γίνει γνωστοί ως μια ομάδα που δημιουργεί καινοτόμες και προκλητικές performancesυψηλής αισθητικής, οι οποίες είναι, ταυτόχρονα, απόλυτα
προσβάσιμες στο κοινό. Στο έργα τους ασχολούνται με μυθολογίες της pop κουλτούρας, με ανθρώπους που τυχαίνει να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και με τον παραλογισμό του να στέκεσαι μπροστά σε ένα σωρό αγνώστους και να κάνεις κάτι. Οι παραστάσεις έχουν συχνά μια επική αίσθηση, μολονότι προκύπτουν μέσα από μια ακατέργαστη, DIY και lo-fi αισθητική.
Για τους Action Hero μια performance είναι ένα συμβάν. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, θέλουν να χρησιμοποιούν τους θεατές ως συνεργάτες και ως συνωμότες. Φημίζονται για τις ιδιαίτερες και αναζωογονητικές παραστάσεις τους, ενώ έχουν δημιουργήσει έργα για θέατρα, πάρτι, κλαμπ, γκαλερί και δημόσιους χώρους.
Πληροφορίες παράστασης:
GaiAlive 2310.513654
Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα
Ημέρες παραστάσεων: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Έναρξη: 21.30
Εισιτήριαευρώ [presale and box office]
ΠροπώλησηMetropolis
Το Watch Me Fall είναι μια παράσταση για τους τολμηρούς. Οι Αction Hero εξηγούν στο κοινό πως θα μπουν μέσα σε ένα βαρέλι, ότι θα περάσουν πάνω απ’ τη ράμπα με 150 χιλιόμετρα την ώρα και ότι θα πηδήξουν πάνω από 10 διώροφα λεωφορεία και δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να τους αποθεώσουν όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο.
Βασισμένο σε βίντεο με άλματα του Evel Knievel, συνεντεύξεις με κασκαντέρ που έχουν κάνει άλματα στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, ομιλίες αμερικανών προέδρων και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις υπερηχητικές πτήσεις του Chuck Yeager, το Watch Me Fall αμφισβητεί τη μανία μας με όσους δοκιμάζουν το ανέφικτο, την εμμονή μας με τη ματαιότητα των προσπαθειών τους και την σαγήνη που μας προκαλεί η αναπόφευκτη πτώση τους.
Η γλώσσα της performance είναι δανεισμένη από μεξικανικούς αγώνες πάλης, αγώνες ταχύτητας, στάδια χωρητικότητας 100.000 θεατών, ανθρώπους-οβίδες και ριψοκίνδυνα ακροβατικά. Είναι ένα προσωπικό και ταυτόχρονα επικό έργο, το οποίο διερευνά τη σχέση ανάμεσα στο κοινό και το συμβάν και τη συνενοχή του κοινού σε ολοένα και πιο βίαιες και ύποπτες πράξεις στο όνομα της ψυχαγωγίας.
Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Action Hero
Πληροφορίες παράστασης:
Principal Club Theater 2310.428088
Μύλος (Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού) Ανδρέα Γεωργίου 56
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012
Έναρξη: 21.30
Εισιτήριαευρώ [presale and box office]
ΠροπώλησηMetropolis