123


qw

20 και 21 Απριλίου-«Ελαφροΐσκιωτους» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη


 
Δυναμική είναι η απάντηση της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης στην κρίση, καθώς κόντρα στις δυσκολίες φιλοξενεί και φέτος στο χώρο της τις «Προτάσεις». Προσεκτικά επιλεγμένες από τους υπέυθυνους της Πειραματικήςθεατρικές δουλειές απαρτίζουν και το φετινό προγραμματισμό των «Προτάσεων», με επτά θιάσους να παρουσιάζουν ισάριθμες παραστάσεις. 
«Εργοτάξιο θεατρικών αναζητήσεων» είναι ο υπότιτλος της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Απριλίου: με τους «Ελαφροΐσκιωτους» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου ο μαγικός κόσμος του μεγάλου σκιαθίτη διασταυρώνεται με την ευρηματικότητα και τη φρεσκάδα της νεότατης υποκριτικής γενιάς.Μια ομάδα σπουδαστών της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, μέσα από ομαδική δουλειά και αυτοσχεδιασμούς, σωματικό παίξιμο και απροσδόκητες μουσικές επιλογές, ανακαλύπτει νέες, κωμικές και δραματικές, όψεις ενός αγέραστου κειμένου. Παραγγελία του τελευταίου Φεστιβάλ Θάσου, οι «Ελαφροΐσκιωτοι» παίχτηκαν το χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Παραμένοντας πιστή στο πνεύμα του συγγραφέα αλλά τολμώντας μια περιπετειώδη μορφή, η παράσταση είναι μια συνάντηση ανάμεσα στον όχι και τόσο μακρινό κόσμο του Παπαδιαμάντη με την ευαισθησία μιας νεανικής θεατρικής ομάδας του σήμερα.
Η σκηνοθεσία είναι της Μαριτίνας Πάσσαρη. Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου. Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη και Αναστασία Τζέλου. Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Έλλη Ιγγλίζ, Μιχάλης Κίμωνας, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κατερίνα Παπανδρέου, Αλέξανδρος Φράγκος.