123


qw

28 και 29 Απριλίου 2012-2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών


 
Το 2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών με αναφορά στο μιούζικαλδιοργανώνει η χορωδία «Κοραής» του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Απριλίου 2012 και ώρα 20.00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών με αναφορά στο Μιούζικαλ ήταν μια πρωτότυπη ιδέα της χορωδίας «ΚΟΡΑΗΣ», αφού παρόμοιο Φεστιβάλ πραγματοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως με θεματική τη μουσική των ταινιών Μιούζικαλ.

Το Φεστιβάλ, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής του, στα διάφορα φόρα του εξωτερικού, έτυχε του ζωηρού ενδιαφέροντος πολλών χορωδιακών συνόλων και ανθρώπων της μουσικής και της τέχνης από διάφορα μέρη του κόσμου καθώς επίσης του μουσικόφιλου κοινού της Θεσσαλονίκης.
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θέτει τις βάσεις για ένα σύγχρονο αλλά και καινοτόμο θεσμό πολιτισμού που έλειπε από την υφήλιο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη, ως οικοδέσποινα ενός μεγάλης εμβέλειας καλλιτεχνικού γεγονότος, να προβάλλεται διεθνώς και να αναδεικνύει τις αστείρευτες ανθρώπινες δυνάμεις της.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, συμβάλλοντας στο εορταστικό πρόγραμμα της πόλης για τα εκατοντάχρονα γενέθλια από την απελευθέρωσή της, αφιερώνει το 2ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Απριλίου, στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.
Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.