123


qw

9 ώς13 Μαΐου-Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής


 
Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 9 ώς τις 13 Μαΐου.
Το Μάιο του 2011, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έθεσε τις βάσεις για τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών μέσα από τη θεματική κατεύθυνση Φωνές της Πόλης. Για το σκοπό αυτόν προσκάλεσε μία διεθνή προσωπικότητα του χώρου, τον Γκρέγκορι Τσαρλς, ο οποίος συντόνισε ένα τριήμερο εργαστηρίων και συναυλιών και μία μεγάλη εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή έξι παιδικών χορωδιών από τη Θεσσαλονίκη.
Φέτος το ΜΜΘ προχωρά στην υλοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών με θεματική κατεύθυνση «Φωνές των Βαλκανίων». Θα συμμετάσχουν παιδικές χορωδίες από τη
Θεσσαλονίκη και τη Βουλγαρία, με πλήθος συναυλιών, κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών. Μία εξέχουσα προσωπικότητα της χορωδιακής μουσικής σκηνής, ο Basilio Astulez, θα συντονίσει το φετινό εργαστήριο και θα διευθύνει τη γιορτινή συναυλία με τη συμμετοχή όλων των χορωδιών, στο τέλος του Φεστιβάλ (Κυριακή 13 Μαΐου, 20.00).
Συνδετικό «κρίκο» των χορωδιών στην εορταστική αυτή συναυλία, εκτός από γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, θα αποτελέσει το νέο έργο «Ωδή για την Ειρήνη» της Ιννας Παπαδοπούλου-Νεκράσοβα, που προέκυψε από σχετικό διαγωνισμό σύνθεσης βασισμένο στο μύθο της φιλοξενίας. Το διαγωνισμό διοργάνωσαν από κοινού το ΜΜΘ και το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.
Στο 2ο Φεστιβάλ συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (μουσική διδασκαλία - διεύθυνση Κωστής Παπάζογλου), Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Αγγελική Κρίσιλα), Χορωδία Κολεγίου «Ανατόλια» (Σωτήρης Αλεβίζος), Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Ηρακλής Παναγόπουλος), Παιδική Χορωδία Ι. Ν. Αγίας Τριάδας (Βασίλης Παπακωνσταντίνου), Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (Μαρία Εμμα Μελιγκοπούλου).
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (μαθητικά - φοιτητικά), 10 ευρώ.agelioforos.gr