123


qw

10 Ιουνίου 2012-Πάρτι «πράσινων» ιδεών


 
Θεωρείτε ότι έχετε την καλύτερη αυλή ή το πιο όμορφο πράσινο μπαλκόνι; Εφαρμόζετε κάποια ιδέα με την οποία εξοικονομείτε ενέργεια στο σπίτι; Εχετε προτάσεις για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης;
Mε το σύνθημα «Ζω οικολογικά, καθημερινά» ο δήμος απευθύνει και φέτος πρόσκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του «Green party», που διοργανώνει για μια ακόμη φορά η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το «Green party» αποτελείται από δύο ενότητες. Στην πρώτη θα αναδειχτούν και θα βραβευτούν οι καλύτερες πράσινες δράσεις και πρακτικές, σε τομείς όπως η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η μετακίνηση, η εξοικονόμηση ενέργειας και το φυσικό περιβάλλον της οικίας (π.χ. πράσινο μπαλκόνι, καλύτερη αυλή, οικιακή κομποστοποίηση και διαχείρηση απορριμμάτων κ.ά.). Η ανάδειξη της καλύτερης ατομικής δράσης των πολιτών θα γίνει με τη βοήθεια της φωτογραφίας ή του βίντεο και ψηφοφορία μέσω της σελίδας του greenparty.gr στο Facebook (www.facebook.com/GreenParty.gr).
Στη δεύτερη ενότητα του διαγωνισμού καλούνται να συμμετάσχουν οι πολίτες με προτάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης, ενώ η καλύτερη πρόταση θα βραβευτεί και θα υιοθετηθεί, με κριτήριο την πρωτοτυπία και την εφαρμοστικότητά της.
Και για παιδιά
Η φετινή διοργάνωση διαθέτει και μια καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ειδικός διαγωνισμός για παιδιά δημοτικού, που καλούνται να ανακαλύψουν πόσα και ποια διαφορετικά είδη από το ζωικό βασίλειο συμβιώνουν μαζί μας στην πόλη. Νικητής θα αναδειχθεί το παιδί που θα φωτογραφίσει τα περισσότερα.
Για το «Green party», οι πολίτες μπορούν να αποστείλουν φωτογραφίες, βίντεο και πράσινη πρόταση ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.greenparty.gr, ενώ για το διαγωνισμό των παιδιών η αποστολή φωτογραφιών γίνεται σε ηλεκτρονική μορφή (γραμματεία του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, Παπαρρηγοπούλου 7, πλατεία Δημοκρατίας), τηλ. 2310/530.585 & 2310/ 535.280.
Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει με τη συμμετοχή των πολιτών σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά και με τη βοήθεια ειδικής επιτροπής που θα οριστεί. Η βράβευση των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς θα γίνει την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, στο πάρκο του Πεδίου του Αρεως, στο πλαίσιο ειδικών πολυήμερων εκδηλώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, που θα διοργανώσει ο δήμος.agelioforos.gr