123


qw

11 Μαΐου-Η Victoria Hislop στη Θεσσαλονίκη


 
Απόγονοι οικογενειών που έζησαν στη Θεσσαλονίκη στα 100 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της, παγκοσμίως διακεκριμένοι επαγγελματίες στον κλάδο τους, σημαντικές προσωπικότητες που σχετίζονται με την πόλη και την ιστορία της, καλούνται να γίνουν οι «Θεσσαλονίκης Πρεσβευτές» στον επετειακό της εορτασμό.
Σε έναν κύκλο ομιλιών, που θα πραγματοποιηθούν από το Μάιο έως το Δεκέμβριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης παρουσιάζονται και μιλούν στο κοινό της πόλης άνθρωποι με διεθνή εμβέλεια και τοπική σύνδεση.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τη Βρετανίδα συγγραφέα του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Το Νησί», Victoria Hislop, η οποία θα μιλήσει για τη σύνδεση και την οπτική της για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με αφορμή του νέο της βιβλίο «Το Νήμα», που έχει ως φόντο τη Θεσσαλονίκη και την πολύπαθη ιστορία της στον 20ό αιώνα.
Την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 20.00 η συγγραφέας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Γενί Τζαμί (παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μοιραστεί με το κοινό βιωματικές εμπειρίες της από τις επισκέψεις της και την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη και θα αναφερθεί στη βιβλιογραφική της έρευνα, με αφορμή τη συγγραφή του βιβλίου της «Το νήμα», στο οποίο μεταξύ άλλων περιγράφει όλα τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας από το 1917 έως σήμερα. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ3 Παύλος Νεράντζης.