123


qw

27 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο,Σέξπιρ και χιπ χοπ στη σκηνή


 
Το πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο, που συνδυάζει μονομαχίες ξιφασκίας με εντυπωσιακές ακροβατικές φιγούρες των χορευτικών battles hip- hop, ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη φετινή διοργάνωση «Βattle of the year Βalkans 2012». Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στις 26 και 27 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο. Σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν, τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης (Κυριακή 27 Μαΐου), το «Βattle of Shake-spears», σε σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, Σωτήρη Χατζάκη.

Το βαλκανικό πρωτάθλημα breakdance συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής στη χώρα μας. Στη φετινή διοργάνωση, που αποτελεί συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμμετέχουν ομάδες απ’ όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την κατάκτηση του εισιτηρίου που θα τους οδηγήσει στον παγκόσμιο τελικό, ο οποίος πραγματοποιείται στις 17 Νοεμβρίου στο Μονπελιέ, στη Γαλλία. Ποια θα είναι η καλύτερη χορογραφία; Την απάντηση θα δώσουν στις 26 Μαΐου τρεις από τους καλύτερους κριτές παγκοσμίως στο είδος. Ο Αμερικανός Roxrite παγκόσμιος πρωταθλητής του Redbull Bc One 2011, το παιδί θαύμα από τη Γαλλία Lil Kev και ο χορευτής Storm από τη Γερμανία.
Σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις
Στη λίστα των φετινών καλεσμένων χορευτών περιλαμβάνονται οι διάσημοι χορευτές από τη Γαλλία Joseph Go και Romss, οι οποίοι θα είναι βασικοί κριτές του Bounce Streetdance Contest, που ακολουθεί στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα. Στα ειδικά χορευτικά σόου θα εμφανιστούν οι περσινοί νικητές του Bounce, οι Funky Habbits. Δύο ταλαντούχα χορευτικά ντουέτα από την Ελλάδα οι BAD Eye και οι Da Yonkers έχουν προετοιμάσει να παρουσιάσουν δύο σόου - έκπληξη αποκλειστικά για τους θεατές του φεστιβάλ. Special καλεσμένος του εορταστικού φεστιβάλ θα είναι ο 12ος Πίθηκος, ενώ σε ατσάλινους τροχούς θα εμφανιστούν οι djs Kid Stretch και D-mice. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Τzony Terra. Εκτός από το κύριο πρόγραμμα του φεστιβάλ, θα υπάρξουν σεμινάρια χορού, πάρτι, θα λειτουργήσει αγορά και θα γίνονται ανταλλαγές ρούχων.
Το φεστιβάλ συνεργάζεται και υποστηρίζει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση No Project, η οποία μάχεται κατά της παράνομης διακίνησης - εμπορίου ανθρώπων. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης «Γκαίτε».agelioforos.gr