123


qw

18 έως 21 Οκτωβρίου«Θεσσαλονίκη: Μία πόλη σε μετάβαση, 1912 – 2012»


 
Περισσότεροι από 2000 επιστήμονες, εκπρόσωποι των πλέον έγκριτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως και φορείς από την Ελλάδα, έχουν κληθεί να συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Θεσσαλονίκη: Μία πόλη σε μετάβαση, 1912 – 2012» που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. 
Στόχος είναι να αποτελέσει το συνέδριο μία δημιουργική συνάντηση των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών, όπως της Ιστορίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Οικονομίας, του Δικαίου, των Διεθνών Σχέσεων και των Τεχνών.


Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, τους καθηγητές του ΑΠΘ, Βασίλη Γούναρη και Ιωάννη Στεφανίδη, τον επίκουρο καθηγητή, Δημήτρη Λυβάνιο, και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μαζάουερ. Της οργανωτικής επιτροπής προΐσταται ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης.
Οι τρεις θεματικοί άξονες που ορίζουν το διεπιστημονικό χαρακτήρα του συνεδρίου είναι: «Αναζητώντας ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη του 1912», «Μια πόλη σε μετάβαση» και «Χαρτογραφώντας το μέλλον της Θεσσαλονίκης». Η υποβολή των προτάσεων για εργασίες έχει ήδη ξεκινήσει από την αρχή του έτους και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 1 Ιουνίου.